ΜΕΛΙ

Το μελάκι για την Ελλάδα από την αρχαιότητα έως και σήμερα έχει συμβολική σημασία και ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
Μια αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια αλλά και για το τραπέζι των εορτών με τα μελίπηκτα γλυκίσματα.
Στην Κρήτη, μέλι με καρύδια και παστέλια προσφέρονται στους νεόνυμφους και στους καλεσμένους ως σύμβολο γονιμότητας και ευζωίας.
Στη Ρόδο την παραμονή του γάμου φτιάχνουν μελεκούνια, ένα ξεχωριστό γλυκό με μέλι, σουσάμι και ανθόνερο.
Τα μελομακάρονα και οι δίπλες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας, ενώ μετά το Πάσχα προσφέρονται τηγανίτες και ομελέτες με μέλι για την ανάπαυση των ψυχών.