Τί πρέπει να προσέχουμε

Πολλές φορές, μια απροσεξία κατά την αποστείρωση ή το γέμισμα των βάζων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα γλυκά και στις μαρμελάδες μας. Προβλήματα μπορεί επίσης να προκληθούν αν η συνταγή περιέχει περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη από το κανονικό. Γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχουμε πάντα τα βάζα, ένα μήνα αφότου τα κλείσουμε, χωρίς να τα ανοίξουμε. Τί πρέπει να προσέχουμε:

• Το καπάκι να είναι κλειστό
• Μούχλα στην επιφάνεια
• Συσσωρεμένοι κρύσταλλοι ζάχαρης
• Μην έχει σκληράνει σαν καραμέλα