Λικέρ καφέ!

liqueur_coffeeΥλικά: στιγμιαίος καφές (30 γρ), ζάχαρη: (350 γρ.), νερό: (240 ml ), βότκα (240 ml), βανίλια: (1 λοβός).

Ας το δοκιμάσουμε…

Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι τον καφέ με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το νερό και βάζουμε στη φωτιά, μέχρι να λιώσει.
Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Περνάμε το σιρόπι του καφέ από λεπτό σουρωτήρι και το βάζουμε σε μπουκάλι. Προσθέτουμε την βότκα και την βανίλια.
Κλείνουμε και φυλάμε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.

Είναι πιο γευστικό μετά από 1 μήνα !!!