ΓΕΥΣΕΙΣ

Σχεδόν όλα τα φρούτα γίνονται γλυκό. Κάθε γλυκό αντανακλά την εποχή του χρόνου που ο καρπός βρισκόταν στο απόγειο της ωρίμανσής του. Γλυκά από όλα τα φρούτα εποχής αλλά και άγουροι καρποί..

Δαμάσκηνο: Πλούσια γεύση δαμάσκηνου, που ωριμάζει προς το τέλος του καλοκαιριού. Ένα γλυκό ιδιαίτερα νόστιμο, με όμορφο χρώμα, συνδυάζεται υπέροχα με καβουρδισμένο ασπρισμένο αμυγδαλάκι.

Σύκο: Το μυρωδάτο συκαλάκι παρασκευάζεται από ελληνικά σύκα, τα οποία μας προσφέρει με αφθονία η φύση από τον Αύγουστο έως το τέλος του έτους. Γεμιστό με ασπρισμένα αμυγδαλάκια ή σκέτο. Περιχύνοντας σως σοκολάτας απολαμβάνουμε ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων.

Κυδώνι: Τραγανά κυδώνια ανακατεμένα με φρέσκα ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα. Ωριμάζει τον Οκτώβριο, ένα γλυκό με απαλό άρωμα και υπέροχο ξανθό χρώμα. Με στραγγιστό γιαούρτι αποτελεί ιδανικό συνδυασμό για ένα δροσιστικό επιδόρπιο.

Σταφύλι: Ο ευλογημένος καρπός της αμπελιάς ωριμάζει τον Αύγουστο. Το σταφύλι αποτελεί ένα γλυκό γεμάτο αρώματα και αναμνήσεις. Γνήσιο ελληνικό πατροπαράδοτο γλυκό, συνοδεύεται απόλυτα με ελληνικό καφεδάκι.

Κολοκύθι τριφτό (Ντολμάς): Εξαιρετικό γλυκό, που αιχμαλωτίζει όλη τη γεύση και το άρωμα της κολοκύθας. Ωριμάζει τον Ιούλιο και χαρακτηρίζεται από το όμορφο χρώμα του. Παρασκευάζεται με φιστικί ή χωρίς. Συνδυάζεται όμορφα με κομματάκια μπανάνας.

Κολοκύθι αρίδα: Όλη η γεύση και το άρωμα της κολοκύθας σε ένα εντυπωσιακό σχήμα αρίδας. Ωριμάζει το καλοκαιράκι.

Αχλάδι: Ελαφρώς γλυκιά γεύση με άρωμα φρεσκοκομμένων αχλαδιών που ωριμάζουν στην αρχή του καλοκαιριού έως και τον Νοέμβριο. Όσοι αγαπούν τα αχλάδια, το λατρεύουν.

Βύσσινο: Το πιο δημοφιλές ελληνικό γλυκό του κουταλιού. Ένα γλυκό φίνο και ελαφρύ με έντονη γεύση βύσσινου και ξεχωριστό ρουμπινί χρώμα. Παρασκευάζεται από ελληνικά φρέσκα βύσσινα που ωριμάζουν το καλοκαιράκι. Συνδυάζεται απόλυτα με παγωτό, γιαούρτι, σοκολάτα ή παρέα με ένα ελληνικό καφεδάκι.

Καρότο: Μία διαφορετική πρωτότυπη γεύση γλυκού παρασκευασμένο με αμύγδαλο ή χωρίς. Συνοδεύει όμορφα ένα παγωτό κρέμα, μια ξινή κρέμα ή μια σπιτική γλυκιά δημιουργία.

Πορτοκάλι: Παρασκευάζεται με ολόκληρα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού ή κομμένο σε φέτες. Η ιδιαίτερη γλυκόπικρη γεύση συνδυασμένη με την ζουμερή φλούδα του ταιριάζει υπέροχα με κομματάκια σοκολάτας δημιουργώντας έναν αθώο γλυκό πειρασμό. Ωριμάζει τον Ιανουάριο και το απολαμβάνουμε για αρκετούς μήνες.

Λεμόνι: Αυθεντική γεύση λεμονιού, ελαφρώς ξινή με πολύ γλυκό άρωμα. Ωριμάζει προς το τέλος του έτους και το απολαμβάνουμε έως και τον Απρίλιο. Συνδυασμένο με μερικά κομμάτια τραγανού φουντουκιού μας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσεων.

Μανταρίνι: Παρασκευάζεται ολόκληρο, αλλά και κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Με τραγανή φλούδα και από μέσα να ξεδιπλώνεται η γλυκόπικρη ζουμερή γεύση του. Έντονο άρωμα και υπέροχο χρυσό χρώμα συνδυασμένα σε μια δυνατή γεύση. Ωριμάζει τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο.

Μήλο-Φιρίκι: Παρασκευάζεται ολόκληρο, αντικαθιστώντας τα κουκούτσια του με αμυγδαλάκι, ή κομμένο σε μικρά κυβάκια. με σταφίδες. Φρέσκα μυρωδάτα μήλα που μας τα προσφέρει η φύση σχεδόν όλη την διάρκεια του έτους συνδυασμένα με άρωμα κανέλας.

Ακτινίδιο: Έντονη γλυκόξινη γεύση από φρέσκα αρωματικά ακτινίδια που ωριμάζουν τον Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο. Το χρυσοπράσινο χρώμα του και η ιδιαίτερη νοστιμιά του, το κατατάσσουν δικαίως στα πιο ξεχωριστά γλυκά του κουταλιού.

Φράουλα: Ένα κατακόκκινο γλυκό το οποίο φτιάχνεται από ζουμερές αρωματικές φράουλες που μας προσφέρει η φύση από τον Μάιο έως τον Ιούνιο. Δυνατή και έντονη γεύση φρέσκιας φράουλας στο στόμα, που μας θυμίζει καλοκαιράκι. Συνδυάζεται τέλεια με γιαούρτι, παγωτό, ή σιρόπι σοκολάτας.

Κεράσι: Παρασκευάζεται από μεγάλα χυμώδη ελληνικά πετροκέρασα. Το κεράσι έχει ένα μοναδικό βαθύ κόκκινο χρώμα και απίστευτα απολαυστική γεύση. Συνοδεύει γευστικά ένα γιαούρτι ή ένα παγωτό και στολίζει όμορφα μια τούρτα.

Βερίκοκο: Πλούσια γεύση από φρέσκα ανοιξιάτικα ροδάκινα. Ένα νόστιμο ζουμερό γλυκό με έντονο άρωμα και δυνατή γεύση. Συνδυασμένο με γιαούρτι αποτελεί υπέροχο επιδόρπιο.